Brandstoffen laten leveren: waarom dit profijtelijk is en welke mogelijkheden er zijn

Brandstoffen voor uw bedrijf laten aanleveren: meestal een verstandig idee!

Een toenemend aantal bedrijven, fabrieken en winkeliers die brandstof gebruiken, kiezen voor brandstoffen laten leveren in plaats van deze los in te kopen of via een tankstation te halen. Brandstof uit een eigen opslagtank of brandstofpomp halen biedt u als ondernemer of eigenaar van een groot pand diverse voordelen. Er zijn ook nadelen aan brandstoflevering op locatie verbonden. Maar over het algemeen betekent brandstof laten leveren dat u het uzelf als ondernemer, bedrijfseigenaar of zzp'er een stuk gemakkelijker maakt. Hoe zit het precies met de voordelen van brandstoflevering? En wat zijn de mogelijkheden om brandstof te laten leveren op een door u uitgekozen locatie?

De voordelen van een goed gereguleerde brandstoflevering

Stel dat u een eigen pakketdienst heeft met meerdere busjes die dagelijks pakketten en/of poststukken door het land vervoeren. Een eigen benzine en/of dieselpomp bij uw magazijn beidt dan interessante voordelen. Zo kan uw personeel de bestelbus af tanken en voltanken aan het einde van een werkdag of in de ochtend. Hiermee wordt er veel kostbare tijd bespaard, want uw medewerkers hoeven niet meer om te rijden naar een tankstation in de buurt. In de tweede plaats voorkomt u dat uw personeel gaat frauderen met benzine. Wanneer er extern getankt wordt, zijn er altijd wel personeelsleden die stiekem een extra jerrycan brandstof voltanken voor privégebruik. Of u dat nu leuk vindt of niet: het gebeurt meer dan menig bedrijfseigenaar denkt. Kiest u voor brandstoffen laten leveren bij uw loods, magazijn of kantoor, dan voorkomt u deze fraude. Uiteraard kijkt uw personeel - mede vanwege de beveiligingscamera's die er rond uw pand hangen - wel uit om stiekem benzine, diesel of olie weg te sluizen in een eigen jerrycan. De kans om betrapt te worden is namelijk erg groot. Een laatste voordeel van brandstof bij uw bedrijf of woning geleverd krijgen, is ten slotte dat de brandstofleverancier ook de benodigde installaties en smeermiddelen kan bieden om uw pomp of thuisinstallatie in een zo goed mogelijke staat te houden. Goed onderhoud betekent natuurlijk weer dat u meer tijd overhoudt. En vooral dat punt is een hot issue in Nederland: Nederlanders kijken vaak en teveel alleen maar naar de benzineprijs en niet naar de apparaten en machines die de brandstof moeten leveren. En dat is onverstandig, want een goed werkende pomp voor brandstof is het halve werk.

Brandstoflevering: de mogelijkheden

Heeft u veel benzine of diesel nodig voor een bijzonder project of uw werkzaamheden? Dan zult u de hierboven genoemde plussen van brandstof laten leveren ongetwijfeld snel gaan merken. U bent verzekerd van een betrouwbare aanvoer, bijvoorbeeld door Ballering Oliehandel, en hebt de keuze uit diverse soorten brandstof. Kies daarom ook voor het gemak van brandstoffen laten leveren door een ervaren brandstofleverancier met verstand van zaken.

Delen